Протеини от марките Optimum, Syntrax, Universal

Като един от основните изграждащи елементи на клетката, протеините имат много важна роля за нейното развитие. Те имат структурни, защитни и транспортни свойства. В науката протеините са известни още като белтъци или белтъчини. Те са много важни за първите стадии на развитие на клетката, но и за всичко останали. Протеините могат да бъдат естествени, извлечени от природата, те са растителни, млечни и яйчени. Но също така могат да се синтезират изкуствено. В съвремието протеините се използват в хранителните добавки, предназначени в най-широкото си приложение за спортисти и култористи. Те подпомагат бързия растеж на мускулната маса, като с това се увеличава и мускулната сила. Протеините са важна съставка на ензимите, които осъществяват сложния синтез на някои молекули. Точно това на това се дължи и по-ускореното нарастване на мускулната маса при редовен прием на протеини. Освен за разтежа протеините служат и за формиране структурата на клетката, а това помага за красивото извайване на тялото и формата на мускулите на спортистите. При интензивни тренировки тялото често губи не само калории, но много от полезните си хранителни вещества за клетката. Чрез растителни или животински протеини, изкуствено добавени в организма заедно с храната, спортуващите лесно могат да си набавят нужните количества белтачини. Те ще ускорят процесите на развитие в клетката. Протеините имат едни от най-многостранните функции за организма. На техния синтез се дължи правилното развитие на клетките и цялостния организъм. Те имат съществена роля и за правилното функциониране на имунната система. В зависимост от модела и марката различните протеини, предназначени за спортисти, имат някои отличителни белези и състав. В повечето случаи се прилагат животинските протеини – яйчен, млечен и суроватъчен. Някои протеини са със забавено разграждане в организма, което прави действието им по-продължително, но обикновено се приемат преди тренировка под различна форма. За по-голямо удоволствие те се предлагат с различни вкусове на някои от любимите ви по-ароматни храни.